Simple menu 4 lunch today by Eni.
Ini Asam pedas ikan kayu serta terung dan bendi...Dakuletak 2 jenis sayur bila daku makan di shah Alam 2, dulu, dulu daku tinggal di situ lama jugak. Kami pergi makan asam pedas dgn Kak Hindon. Daku dapat idea untuk letak 2 jenis sayur. sedap ada variasinya.
Daku jugak buat rebusan kangkung, kobis dan terung...untuk makan dengan sambal belacan. Kami orang kampung suka makan rebusan sayur2 dengan sambal belacan..Kadang2 kami letakkan telur rebus dan kadang2 kami letakkan isi ikan yang di tumbuk ke dalam sambal belacan.
Ini adalah kangkung rebus, kobis rebus, dan terung rebus.
Ada 3 jenis sayur rebus untuk di cicah sambal belacan.
Tembikai kunung untuk pembasuh mulut.
Asam pedas menu untuk sorang nmakan
di makan oleh dua orang. Begitu juga nasi bahagi kepada 2 orang makan yang sepatutnya
untuk sorang makan. Happening...!!!
Tembikai kuning pembasuh mulut kami.
Sambal belacan untuk di cicah dengan rebusan kangkung, kobis dan terung. Hmmm sedap sangat. Selamat makan ...Sedap kata Anis...Syukur...Moga berpuas hati dengan menu dietku. Ni... separuh dpd selalu dan gulai separuh pada selalu juga. Tq. Syukur Ya Rabb....Alhamdulillah dengan rezeki yang dikau anugerahkan ya Rabb....
Tiada ulasan:
Catat Ulasan