Kari ayam kentang, gandingan peria goreng berempah ulam peria,
dan sambal bertindih ibuku.
Gulai Kari ayam kentang.. Hihi tak nampak pon
kentang dan ayamnya... Kelakar.
Goreng berempah pare (peria) dan cili hijau... Sedap sangat. Daku ikut
mamak Shah Alam buat. Yang daku selalu makan. Jika di lain tempat peria besar
dihiris nipis. Daku guna peria katak... Peria yg menggerutu tu. hihi... Besar buahnya
daku potong segi empat tepat... Hihi.. Sedap sangat. Anis pon suka.
Mak ! kat sini, mereka potong nipis2. dan bila goreng dia akan
rangup (crunchy ) katanya.
Ini peria mentah. Eh daku selama ni ingat peria pahit sgt... Rupa2nya tak.
Peria yg panjang tu lagi pahit. Sedap. Kataku, lain kali boleh beli lagi.
Order online ja kami ni.
Sambal bertindih Opah... Mak ku. Sedap sgt. Ianya berbahankan serai,
cabai kecil, bawang kecil, asam gelugur, daku tak boleh
Tiada ulasan:
Catat Ulasan