Selasa, 14 Januari 2025

Hari ini sepatutnya Hari Putih. Daku tak posa. (lemah sgt)

Kari ayam kentang, gandingan peria goreng berempah ulam peria, 
dan sambal bertindih ibuku.


Gulai Kari ayam kentang.. Hihi tak nampak pon 
kentang dan ayamnya... Kelakar. 



Goreng berempah pare (peria) dan cili hijau... Sedap sangat. Daku ikut 
mamak Shah Alam buat.  Yang daku selalu makan.  Jika di lain tempat peria besar 
dihiris nipis.   Daku guna peria katak... Peria yg menggerutu tu. hihi... Besar buahnya
 daku potong segi empat tepat... Hihi.. Sedap sangat. Anis pon suka.
 Mak ! kat sini, mereka potong nipis2.  dan bila goreng dia akan  
rangup (crunchy )  katanya. 



Ini peria mentah.  Eh daku selama ni ingat peria pahit sgt... Rupa2nya tak. 
 Peria yg panjang tu lagi pahit.  Sedap.   Kataku, lain kali boleh beli lagi. 
 Order online ja kami ni. 



 Sambal bertindih Opah... Mak ku.  Sedap sgt.  Ianya berbahankan serai, 
cabai kecil, bawang kecil, asam gelugur, daku tak boleh 
makan udang kering... Gatal tak sesuai bagi org 
asma macam ku ini. 




 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan