Masak tghari ayam panggang. Sos merah untuk perapan ayam yg Anis beli daripada kawannya. Jika mulanya manis sangat tapi daku ubah rasanya agar hilang manisnya dengan menambah lagi rasa rempah pada bahan perapan tersebut. Maka saya sangrai bunga lawang, bunga cengkeh, ketumbar, jintan manis, jintan putih dan di blender halus untuk di campur dgn serbuk perapan yg di beli. Maka rasanya bertambah sedap, ada baunya.
Bila di campur dgn serbuk perapan tadi menjadikan isinya lebih banyak dan daku perapkan ayam tersebut... Maka ianya bertambah sedap syukur.
Sayur paku..beli online dari pasar. Ianya agak mahal berbanding beli dari online dari pasaraya.
pon mencukupi menu sederhana ...hihi diet terus...
Ayam panggang hanya masak dengan 'air fryer ' mudah disedikan dan sedap. Syukur alhamdulillah.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan